Події
8 січня 2020
Катастрофа МАУ: 147 пасажирів були іранцями, 32 - іноземці (оновлено)
На борту літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який зазнав аварії поблизу Тегерана, перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів та 9 членів екіпажу.
news-image

Іранське управління цивільної авіації заявило, що 147 пасажирів на борту літака Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, що впав поблизу Тегерана, були іранцями, а 32 пасажири - іноземцями.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідну інформацію поширило іранське державне агентство IRNA.

Глава іранської служби з надзвичайних ситуацій Пір Хоссен Куліванд також заявив, що загинуло 147 іранців та 32 іноземних пасажирів.

Серед загиблих пасажирів українського літака, що розбився в Ірані, були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Про це повідомляє twitter голови МЗС України Вадима Пристайка.

Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі #PS752: Іран - 82; Канада - 63; Україна - 2 + 9(екіпаж); Швеція - 10; Афганістан - 4; ФРН - 3; Велика Британія - 3. Висловлюємо наші співчуття. Українська влада продовжує розслідування", - йдееться у повідомленні.

За даними іранських ЗМІ, на місце катастрофи було направлено близько 40 рятувальних груп, і зараз ведеться розслідування обставин катастрофи.

Раніше ми повідомляли, що український Боїнг розбився в Тегерані, 177 осіб загинуло.