Суспільство
25 лютого 2015
У Донецьку канал 1+1 замінили фальшивим мовленням
У Донецьку замість телеканалу 1+1 веде трансляцію фальшивий «Потьомкін 1+1»
news-image

У зайнятому бойовиками Донецьку мовлення телеканалу 1+1 замінили фальшивим каналом з логотипом оригінального українського каналу, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на УНІАН.

Про це пише в статті на сайті The Blaze Пол Грегорі -  фахівець з Росії, Радянського Союзу та України, почесний професор в університеті Х'юстона. Він розповів, що замість звичайної ефірної сітки 1+1 тут, на каналі «Потьомкін 1+1»показують комедії, старі програми та розважальні передачі, тим самим намагаючись переконати жителів Донецька у тому, що Києву нібито все одно, що відбувається на Донбасі.

Правда, іноді бойовики включають мовлення з Києва, наприклад, коли в Києві вшанували пам'ять Небесної Сотні, за словами Пола Грегорі, бойовики хотіли показати, що у Києві шанують 100 осіб, загиблих на Майдані, але, мовляв, українській владі все одно, скільки людей загинуло на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Українська служба BBC повідомляла, що на Донбасі мовлення українських каналів було замінено на російські та регіональні канали.

Читайте також: Криза жанру: путінська пропаганда видає бійки бандитів ДНР за "безчинства хунти" (відео)