Політика
9 січня 2020
США готові допомогти Україні у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані, - Помпео
Сполучені Штати закликали до повної співпраці з будь-яким розслідуванням причин катастрофи
news-image

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео заявив, що США готові запропонувати свою допомогу Україні у зв'язку з катастрофою літака МАУ в Ірані. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Держдепартаменту США. Крім того, Помпео висловив свої глибокі співчуття у зв'язку з авіакатастрофою.

Державний департамент США висловлює найглибші співчуття сім'ям і друзям 176 пасажирів і членів екіпажу, які загинули в результаті трагічної аварії рейсу PS 752 "Міжнародних авіаліній України". Сполучені Штати будуть продовжувати уважно стежити за цим інцидентом і готові надати Україні все можливу допомогу. Сполучені Штати закликають до повної співпраці з будь-яким розслідуванням причин катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 аварія літака української авіакомпанії МАУ в Ірані сталася вранці 8 січня. Літак, на борту якого перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, здійснював рейс з Тегерана в Київ. Серед загиблих в результаті аварії літака 11 громадян України.

Після катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Тегерані український уряд ухвалив рішення про заборону польотів в Іран. Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 00:00 9 січня.

Читайте також:«Пілот відвів Боїнг від житлових будинків», - очевидець про катастрофу