Політика
25 лютого 2015
Кличко вперше в історії викрив корупційну схему на 3 мільярди (інфографіка)
news-image
Мер Києва Віталій Кличко під час прес-конференції щодо викриття корупційних схем в сфері громадського транспорту столиці заявив, що за 11 років на КП "Київпастранс" було вкрадено більше 3 мільярдів грн, передає Єдність.інфо.
 
"Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1 млрд 320 мільйонів гривень боргу, включаючи 120 мільйонів боргу по зарплаті. Це - офіційний борг. Ви запитаєте: куди поділися всі ці гроші? «Київпастранс» - найбільше підприємство в столиці - грабували роками”, - відзначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що на ці гроші - 3 млрд грн, яких позбувся Київ, можна було б купити для міста, наприклад, 330 нових тролейбусів, або замінити весь парк трамваїв в столиці (250) або побудувати 5 нових станцій метрополітену.

“Непрямий збиток для підприємства - ще більше. Адже коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто змушене змінювати двигун за 100 тисяч. Цей збиток навіть набагато більше вкрадених грошей, - наголосив Віталій Кличко. - Ми перекрили ці корупційні схеми. І моя жорстка позиція, як і позиція всіх киян: всі злочинці повинні бути затримані, а все вкрадене – повернене місту, киянам! І ми, як міська влада, робимо все, щоб кияни не потерпали через «художества» корупціонерів”, - зазначив Кличко.

В свою чергу, генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель розповів журналістам про злочинні схеми  та "піраміду поборів", яка працювала на підприємстві десятки років.

За його словами закупки палива для підприєства проходили через тендерну систему, яка існувала лише на паперах.У реальності, переможцями тендеру ставали так звані «свої» компанії, які були задіяні у корупційних домовленостях.

"Схема полягала в тому, щоб надавати підприємству по завищеній ціні паливо, яке до того ж не відповідало необхідним стандартам якості. У цій кримінальній змові брала участь лабораторія «Київпастрансу», яка давала заключний висновок, що паливо, яке закуповується у цих компаній відповідає всім нормам. Ми звернулися до незалежної лабораторії, щоб провести внутрішнє розслідування та отримати незалежні висновки. Отже, результати показали, що цетанове число та в'язкість палива не відповідає європейським стандартам. Слід також наголосити, що таке паливо шкідливе для двигунів нашого транспорту. За нашими підрахунками, лише одна гривня вкрадена з літру такого палива – це 1 746 000 000 грн за 10 років. І це лише вкрадені гроші! Кожна така гривня – це 5 гривень збитків на ремонт двигунів та рухового складу підприємства" - говорить Майзель.

 Майзель підкреслив, що запчастини купували у «фірм-прокладок», які під час закупівлі розбирали агрегати на комплектуючі чи заміняли їх китайськими аналогами. Крім того, ці компанії вказували у тендері одну ціну на агрегати, а на момент продажу вона могла зростати на 300%. І це не тільки на закупівлі комплектуючих, а також на плановому технічному обслуговуванні транспорту, яке проходило тільки по документам. 

"Щодо запчастин, які вийшли з ладу ніякого вторинного складу не було. Це означає, що заміна запчастин могла зовсім не відбуватися, а «Київпастранс» платив за «повітря». Ця схема дозволила привласнити керівництву 744 000 000 грн." - повідомляє очільник КП «Київпастрансу».

Не обійшов стороною Майзель і водіїв та кондуктортів, за його словами вони змушені були платити за кожну дрібницю, яка була необхідна для їх щоденної роботи та навів конкретні приклади "поборів", які працювали на підприємстві. 

"Ці гроші передавались ланцюгом через керівників структурних підрозділів до вищих керівників комунального підприємства", - підсумовав він.

Нагадаємо, що згідно з фінансовим звітом за 2014 рік, "Київпастранс" змушений підняти ціни на разові і місячні проїзні документи в міському наземному транспорті для покриття дефіциту бюджету.

Крім того, підприємство має намір провести в 2015 році капітальні ремонти транспортних засобів, об'єктів інфраструктури, контактної та кабельної мережі, залізничних шляхів.

Також планується оновити комплекси зупинок громадського транспорту.

Наголошується, що подібні заходи підвищать рівень безпеки та комфорту пасажирів міського транспорту.