Політика
13 січня 2020
У Франції визнали роль Медведчука у встановленні миру на Донбасі
Авторитетне французьке ЗМІ похвалило нардепа за шестирічні зусилля заради примирення Києва і Москви
news-image

Голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук є єдиним українським політиком, який може наблизити завершення конфлікту в Україні і повернути світ в країну. Про це пише французьке агентство Facta.Media, яке видається в Парижі, Лозанні (Швейцарія) і Мускрон (Бельгія), пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Як зазначили журналісти видання "завдяки зусиллям Медведчука був створений мирний план, який заснований на мінських угодах, і який знайшов відгук навіть у Європарламенті та сенаті Франції".

Також західні ЗМІ відзначили масштаб впливу українського політика і бізнесмена, який дозволив йому обговорювати проблеми Донбасу безпосередньо з правителями двох держав.

Ініціатива Медведчука про створення Міжфракційного об'єднання по діалогу з парламентаріями Росії, Франції і Німеччини вивела на новий рівень питання досягнення миру в Україні", - вказали в пресі на заході.

При цьому журналісти вказують на скепсис з боку українського уряду щодо дій Медведчука, а також до його персони.

Офіційний Київ показово ігнорує цю ініціативу Медведчука, як і багато інші. Опозиціонер ж упевнений, що нова київська влада знаходяться під впливом націоналістів і просто не мають політичної волі домовлятися з Росією і невизнаними республіками, а тому будь-який план їх не влаштує", - пише Facta.Media.

Читайте також:Зеленський повернувся з Оману на бізнес-джеті. Вартість оренди складає від 60 тисяч доларів