Політика
14 січня 2020
Рада направила 2 млрд гривень на розвиток малого бізнесу в Україні
Законом пропонується збільшити надходження до Фонду розвитку підприємництва.
news-image

Верховна рада направила 2 млрд гривень на розвиток малого бізнесу в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, нардепи підтримали відповідний проект закону №2589 "Про внесення змін до закону Про державний бюджет України на 2020 рік" про Фонд розвитку підприємництва" у другому читанні. За нього проголосував 261 парламентар.

Законом передбачено збільшити надходження до спеціального фонду державного бюджету за рахунок надходжень від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, виданих фондом в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

Кабінету міністрів документом доручено в місячний строк з дня набрання чинності цим законом затвердити порядок використання коштів держбюджету, передбачених на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва, з урахуванням положень ЗУ "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні".

Нагадаємо, в кінці грудня Верховна рада прийняла за основу законопроект №2589, яким пропонувалося направити 2 млрд гривень на розвиток малого бізнесу в Україні.

У понеділок під час засідання погоджувальної ради парламенту віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Кабінет міністрів України просить Верховну Раду прийняти в другому читанні закон про направлення 2 млрд гривень на фонд розвитку підприємництва.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс до Ради відповідний проект закону.

Читайте також:Для малого і середнього бізнесу України створять портал з інформацією про дешеві кредити