Україна
16 січня 2020
Найголовніше за день: призов до армії з 18 років, легалізація грального бізнесу та день пам'яті кіборгів
Читайте про найголовніші події дня, 16 січня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 січня.

Призов до армії з 18 років

Президент України видав наказ призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Легалізація грального бізнесу

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2285-д (альтернативний до №2285) про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор.

Законопроектом №2285-д про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор запроваджується комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні, зокрема: запроваджується система ліцензування діяльності у сфері азартних ігор, розмір плати за ліцензії залежатиме від виду гри, кількості грального обладнання та розташування грального бізнесу. Також встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор з метою гарантування виплат виграшів.

День пам'яті кіборгів

Щороку, 16 січня в Україні вшановують захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

«Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах. Перший бій між українськими оборонцями та проросійськими бойовиками за встановлення контролю над Донецьким аеропортом відбувся наприкінці травня 2014 року.

За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 500 зазнали поранень.

Раніше ми повідомляли, що Антимонопольний комітет вважає недостатнім зниження цін на бензин і готує нові перевірки.