Iнтерв’ю
17 січня 2020
«Я сумніваюся, що Президент взагалі приймає будь-які самостійні рішення», - Софія Федина
До вашої уваги ексклюзивне інтерв'ю з цікавими коментарями.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» мав можливість поспілкуватись з Софією Фединою. До вашої уваги ексклюзивне інтерв'ю з цікавими коментарями.

Софія Федина - українська співачка і телеведуча, політик, громадський діяч, член Президії Світової федерації українських лемківських об'єднань, політолог-міжнародник, кандидат політичних наук, Доцент кафедри міжнародних зв'язків і дипломатичної служби Львівського національного університету імені Івана Франка, народний депутат України IX скликання від партії «Європейська Солідарність».

Кор.: Є декілька запитань. Я поставлю їх по черзі. Вже другий день як в інформаційному просторі говорять про скандал з Гончаруком. Як ви вважаєте, хто це зробив і навіщо?

Софія Федина: Тут дуже просто відповісти. Якщо подивитися які саме медіа-середовища і, зокрема, які блогери розганяють інформацію і нагнітають її, вони всі асоціюються прямо чи опосередковано з паном Коломойським. І я вважаю що це є безпосередній напад на прем'єр-міністра, бо в якомусь моменті, напевно, прем'єр-міністр Коломойському заважає. Хоча я не підтримую те, що робиться урядом, які рішення вони приймають, але я вважаю, що цей скандал є спеціально спровокований явно не в інтересах України, а в інтересах окремих псевдо бізнес-середовищ, зокрема в інтересах Москви.

Кор.: Вже зараз зрозуміло, що Гончарук у відставку не піде. Але продовжують ходити чутки, що в Офісі Президента готують зміну в високих кріслах. Як ви вважаєте хто з міністрів може втратити свої посади та хто займе їх місця?

Софія Федина: Насправді, нам відомо про одну потенційну заміну. Наразі ще не буду розголошувати, побачимо наскільки все реально. Але теж відомо, що навіть за власним бажанням. Для мене страшніше є те, що якби Гончарук зараз пішов у відставку, це означало би відставку всього уряду і тоді було б питання, а хто прийде на ці всі місця, зокрема на посаду прем'єр-міністра. І, нажаль, ті імена, які називаються в нашому середовищі, є ще більш деструктивними і небезпечними для України, попри те, що Гончарук зараз навіть в епіцентрі скандалу.

Кор.: Кажуть, що Президент Зеленський залежить від олігарха Коломойського. Як ви вважаєте, наскільки він вільний в прийнятті самостійних рішень?

Софія Федина: Я сумніваюся, що Президент взагалі приймає будь-які самостійні рішення.

Кор.: Тобто Ви бачите його зовсім як несамостійного керівника державою?

Софія Федина: Так, він думає, що він самостійний. Але наскільки це виглядає з боку, то йому своє рішення намагається нав'язати багато різних середовищ, використовують його у своїх власних інтересах. Чесно кажучи, підставляючи Президента, як найвищу посадову особу в нашій державі. І сумарно зараз вони між собою ці середовища борються хто буде мати найбільший вплив на кінцеве слово Президента. Хто би не боровся, це все веде до страшної деструкції, розвалу держави.

Кор.: Верховна Рада проголосувала за легалізацію гральних закладів. Тож питання по цій темі. Перед Новим роком пройшли масштабні операції по закриттю гральних закладів по всій країні. В Верховній Раді в першому читанні прийняли легалізацію грального бізнесу в Україні. Що можете сказати про те, у кого віджали бізнес по всій країні та кому його вже у легалізованому вигляді хочуть передати?

Софія Федина: Я не знаю нюансів у кого віджали і кому передають, але для мене неправильна сама постановка питання щодо легалізації грального бізнесу в Україні. Скільки людей, мільярдів гривень мають програти, щоби через легалізацію грального бізнесу наповнювати український бюджет. І друге питання в цьому контексті. А хто буде платити людям за те, що вони стали незалежними від лудоманії, за те що були знищені сім'ї, за те, що багато людей були доведені до самогубства. І мені видається, що держава мала б про саме це якраз думати, а не про те, як якимось там рейдерськими спробами наповнювати бюджет, який починаючи з квітня місяця, по суті владна команда занапастила, роздерибанила і знищила можливості розвитку України в економічній сфері.

Кор.: Як особисто Ви ставитесь до цього голосування, яке проходило по цій темі?

Софія Федина: Я особисто вважаю, що легалізувати гральний бізнес не можна.

Кор.: Зрозуміло. І на останок питання таке особисте. Над якими законопроектами Ви зараз працюєте, як депутат Верховної Ради?

Софія Федина: Маю зараз кілька заготовок, які є в розробці і зараз нарада з експертами. Це стосовно певних прав атовців і так само кілька законопроектів пов'язаних із закордонними українцями. Детальніше не буду, бо інакше інші депутати перехоплять ініціативу .

Кор.: Зрозуміло. Дякую.

Читайте також:Павло Клімкін очолить Програму європейських, регіональних та російських досліджень