Резонанс
17 січня 2020
На Луганщині Служба безпеки України припинила діяльність організованого угруповання
Механізм переправки нелегальних мігрантів з Центральної Азії через Росію в Україну блокували на Луганщині
news-image

Учасники організованого угруповання займалися незаконним переправленням іноземців через державний кордон з території РФ.

Про це повідомили в прес-службы СБУ. Протиправну схему організували троє жителів Троїцького району Луганської області та кілька росіян, пише «Є!»  з посиланням на censor.net.            

Спільники з Росії підшукували "клієнтів" - вихідців з однієї з країн Центральної Азії з підвищеною терористичною загрозою. В Україну нелегали потрапляли через Луганську область минаючи пункти пропуску, де їх зустрічали зловмисники і супроводжували до кінцевого пункту призначення. Вартість незаконних послуг становила $ 400 з кожного "туриста": половину суми вони платили в Росії, решту - після прибуття в Україну.

Зараз двох учасників нелегальної схеми і чотирьох мігрантів правоохоронці затримали під час чергової спроби перетину державного кордону. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання про повідомленні фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину.

Читайте також:Прикордонники озвучили цифру, скільки нелегалів затримали за роки незалежності України