Україна
19 січня 2020
Головні події тижня: затримання підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої, прорив труб з кип'ятком в Києві, скандал з прем'єром Гончаруком
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Подробиці про кілера Окуєвої

Затриманий підозрюваний у вбивстві Аміни Окуєвої може бути причетний до скоєння інших злочинів.

Про це у понеділок, 13 січня повідомив начальник Головного управління поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Наразі затримано одну особу. На причетність до скоєння, організації та планування перевіряються інші особи. Ми ж розуміємо, що це не одна людина. Зараз проводяться відповідні слідчі дії, про які я не можу говорити", – зазначив він.

Прорив труб з кип'ятком в Києві

13 січня, пізно ввечері, в Києві біля торгового центру "Ocean Plaza" прорвало тепломережу в результаті чого сталося підмивання асфальту

Вода затопила торговий центр, а також супермаркет "Ашан", який знаходиться поруч. Частина людей з числа постраждалих була неподалік місця прориву труби, а частина були у маршрутці, яка також опинилася на місці прориву тепломережі. Причиною прориву труби стала фізична зношеність мережі. 

Внаслідок прориву тепломережі в Голосіївському районі Києва постраждали десять осіб, семеро з яких знаходяться в лікарні. Зараз комунальні служби проводять ремонтно-відновлювальні роботи.  

14 січня, в Києві на Шулявці на вулиці Нижньоключовій сталася чергова комунальна аварія з проривом тепломережі.  В результаті прориву труби гарячою водою затопило дорогу.

Скандал з прем'єром Гончаруком

В мережі оприлюднили запис розмови, ймовірно Гончарука з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою. В оприлюдненому запису Гончарук, Маркарова і Смолій нібито виробляли пояснення для президента про причини зміцнення курсу гривні. Гончарук нібито називав себе "нікчемою".

Пізніше Гончарук написав заяву про відставку, а президент вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі представників уряду та НБУ

Призов до армії з 18 років

Президент України видав наказ призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Читайте також: Кабмін опублікував дані про зарплати міністрів