Політика
20 січня 2020
«Давайте побудуємо спільну історію»: Зеленський прокоментував перейменування вулиць
Зеленський запропонував знайти імена тих людей, "чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні і майбутньому".
news-image

Президент України Володимир Зеленський запропонував називати пам'ятники і вулиці іменами тих людей, чиї імена не провокують конфлікт. Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Times of Israel.

Зеленський запропонував "побудувати загальну історію" і знайти імена тих людей, "чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні й майбутньому".

Є герої, яких шанують на заході та в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої, і які думають інакше. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів, дуже чітко: коли у нас складна історія, давайте побудуємо спільну історію. Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні й майбутньому. Назвемо пам'ятники й вулиці іменами тих людей, чиї імена не провокують конфлікт", - пояснив він.

Президент вважає, що в України "є свої сучасні герої - люди, які зробили історію, вчені, люди в освоєнні космосу, великі спортсмени, багато письменники... Люди, яких поважають у всіх куточках України".

Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми", - запропонував президент.

Читайте також:Зеленський «один на один» розібрався з Гончаруком