Світ
21 січня 2020
Посольство США в Іраку обстріляли ракетами: відео
Ракети комплексу "Катюша" впали у "зеленій зоні" іракської столиці Багдаду. Саме там розташовані іноземні дипломатичні представництва та урядові будівлі.
news-image

Ракети комплексу "Катюша" впали у "зеленій зоні" іракської столиці Багдаду. Саме там розташовані іноземні дипломатичні представництва та урядові будівлі, пише 24 канал.

Дві із трьох випущених ракет впали поряд з американським посольством, повідомила у своєму твіттері кореспондентка BBC.

Вона опублікувала відео зсередини дипломатичної установи: на ньому чути звуки сигналізації та заклики до працівників і відвідувачів негайно прибути до укриття.

Дивіться відео кореспондентки BBC з Іраку: 

За попередньою інформацією, обстріл вівся із району Зафаранія. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Зазначимо, що у "зеленій зоні" столиці Іраку до цього вибухи лунали вже 4, 5 та 9 січня. Вони відбувалися через загострення ситуації на Близькому Сході. Зокрема, після вбивства іранського генерала Сулеймані.

Що відомо про конфлікт Ірану та США?

Конфлікт між країнами загострився після вбивства в Іраку 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані. Наказ про його вбивство особисто віддав американський президент Дональд Трамп.

Іранська влада назвала вбивство Сулеймані "терористичним актом". А духовний лідер країни аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою", а його слова підтвердив обстріл 8 січня американських баз в Іраку.

Читайте також:Іран підтвердив, що український літак збили двома ракетами з російського ЗРК