Україна
25 лютого 2015
Порошенко підписав указ «Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого"
Займуться розробкою заходів Кабінет міністрів України та Національна академія наук України
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого - творця середньовічної європейської держави Русі-України». Про це в середу, 25 лютого, повідомляється на офіційному сайті президента, передає Є! Єдність.інфо

У 2015 році виповнюється 1000 років від дня смерті князя Володимира. У зв'язку з цим своїм указом Порошенко постановив розробити план заходів із вшанування його пам'яті. Займуться розробкою Кабінет міністрів України та Національна академія наук України.

Зокрема, планується проводити наукові і просвітницькі заходи, спрямовані на вивчення державної діяльності князя Володимира і його впливу політики на політичний та економічний розвиток Європи.

Також постановляється провести урочистості в пам'ять про князя Володимира і для популяризації його спадщини і випустити в обіг монети та марки, присвячені його діяльності.

Крім того, міністерство закордонних справ України повинно забезпечити проведення відповідних заходів українськими закордонними дипломатичними установами. Державний комітет телебачення і радіомовлення України забезпечить висвітлення всіх заходів.

Читайте також: УПЦ МП зарахувала до лику святих останнього отамана Запорізької Січі Калнишевського