Україна
27 січня 2020
Українські компанії-експортери відбраковують близько 20% меду
Відбракований експортерами мед потрапляє на столи українців
news-image

Вся ця продукція потрапляє на внутрішній ринок і споживається рядовими українцями, пише «Є!»  з посиланням на agroportal.

Про це розповів директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-Пак» Віктор Іванченко.

За нашими оцінками близько 90% меду проходить через руки експортерів, через наші лабораторії. В середньому ми відбраковують близько 20% меду за різними показниками. Це показники натуральності, антибіотики, органолептика, тара і так далі.

Всі ці 20% потрапляють на внутрішній ринок.

Можу сказати, на жаль, зі стовідсотковою впевненістю, все, що ми відбраковують, все, що ми не можемо відправити європейським або американським споживачам, все йде на внутрішній ринок. І все це споживається рядовим українським громадянином», - розповів Віктор Іванов.

Він підкреслив, що при купівлі меду на ринку неможливо з'ясувати його походження.

Коли ви купуєте мед на ринку, ви ніколи не знаєте, це - пасічник чи не пасічник. Ніякої реєстрації пасічника, ніякої відповідальності пасічника, як виробника у нас не існує. Ніякого контролю меду, який продається на базарі, у нас не існує. Жоден пасічник не проводить аналіз свого продукту. Зрештою, ви ніколи не знаєте, що ви купуєте. Ви ніколи не дізнаєтеся, купуєте ви акацію, весняний мед, або ви купуєте просто перегрітий соняшник трирічної або чотирирічної давності», - додає Віктор Іванченко.

Читайте також:Обороноздатність України постраждає: Росія вимагає виплатити їй 2,5 мільйона доларів