Події
28 січня 2020
Ахметов купив один з найдорожчих особняків у світі: фото
В районі Сен-Жан-Кап-Ферра мають вілли українські бізнесмени Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ.
news-image

Український мільярдер Рінат Ахметов придбав особняк за 200 мільйонів євро на Лазурному березі Франції у групи Campari. Куплений будинок один з найдорожчих у світі, повідомляє pravda.

Компанія Ахметова купила особняк Villa Les Cedres після того, як італійська Campari оголосила про його продаж в минулому році, повідомляє Financial Times.

Продаж будинку підтвердила людина, знайома з деталями угоди. У компанії Ріната Ахметова наразі відмовилися коментувати, чи буде він використовувати будинок в якості приватної резиденції.

Ймовірно, що 27 січня італійська компанія опублікує заяву, згідно з якою купівля вілли Les Cedres розцінюється як довгострокова інвестиція.

Що відомо про особняк Villa Les Cedres?

Особняк Villa des Cedre має 14 спалень та розташований на території площею в 14 гектарів. Особняк збудований в 1870 році, колись був домом для Леопольда II з Бельгії.

 

У маєтку 14 спалень, розміщених на 35 сотках. В середині вілли величні вітальні, люстри, французькі двері та портрети 19 століття від підлоги до стелі в орнаментальних рамах. На першому поверсі велика вітальня із покритими шовком стінами і їдальня. Бібліотека, оброблена деревом, вміщує 3000 книг про флору та натуралізм.

 

Серед особливостей маєтку – 14 тисяч видів рослин, що ростуть у відкритому саду і 25 оранжереях. Вони входять до 10 кращих ботанічних садів у всьому світі, але на відміну від інших, є приватною територією.

 

 

У будинку також є бальний зал та конюшня на 30 коней. На території є басейн олімпійських розмірів. 

 

В районі Сен-Жан-Кап-Ферра мають вілли українські бізнесмени Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ.

За даними видання Bloomberg, в 2017 році куплена Ахметовим Villa des Cedre оцінювалася майже вдвічі вище – в 350 мільйонів євро. Тоді особняк вважався найдорожчим будинком на землі.

В компанії Campari заявили, що попередня угода про продаж була досягнута в серпні 2019 року.  

В 2019 році в рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes Рінат Ахметов посів 272-е місце.

рінат ахметов
9,629 мільярда доларів – дохід Ріната Ахметова / Інфографіка 24 каналу