Суспільство
28 січня 2020
В Україні зросла кількість хворих на грип: у низці областей закрили школи
Зокрема, про різке збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ повідомила влада Житомира та Одеси.
news-image

У декількох областях України закривають школи на карантин у зв’язку зі зростанням захворювання на грип.

Про це пише Українська Правда.

Зокрема, про різке збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ повідомила влада Житомира та Одеси.

За словами в.о. начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Ірини Шкап, у низці шкіл по класах – від 20 до 30 відсутніх дітей.  

У зв’язку з цим усі житомирські школи зарили на карантин з 27 січня по 5 лютого включно.

Одеські школи не працюватимуть 2 тижні, починаючи з 28 січня.

Повідомляється, що у дитячих садках групи будуть закриватися, якщо кількість хворих дітей перевищить 20%.

У Донецькій області, за словами голови ОДА Павла Кириленка, повністю зупинили навчання у 59 школах, ще у 9 школах освітній процес призупинено частково.

Повністю закриті на карантин 18 шкіл у Добропіллі, 16 – у Покровську, 10 – у Селидовому, 9 – у Мирнограді, 4 – в Новогродівці, по одній – у Лимані та Мангушському районі. Частково – у Маріуполі (7) та Краматорську (2).

У Волинській області  зупинили навчання у 7 школах: у Камінь-Каширському, Маневицькому, Луцькому та Горохівському районах.  

У Сумській області грип досяг порогового рівня і складає 527,8 осіб на 100 тисяч населення. Задля уникнення спалаху грипу призупинено навчальний процес у 15 загальноосвітніх школах області.

У Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл у Барському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

У Запорізькій області до 31 січня призупинили навчання у школах Бердянська, а також у Тимошівській ЗОШ Михайлівського району, Молочанській ЗОШ Токмацького району, Новоолексіївському НВК Приморського району та Владівській ЗОШ Чернігівського району.

Частково припинений навчальний процес в 51 класі 27-ми шкіл області (з них: 23 навчальні заклади в м. Запоріжжя, а також школи Василівського, Вільнянського, Запорізького та Чернігівського районів).

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі від грипу померла дитина.

Читайте також:Спалах смертельної пневмонії в Китаї: коронавірус шириться світом