Політика
28 січня 2020
Труба подав до Верховного суду на Зеленського
Колишній директор ДБР намагається оскаржити своє звільнення.
news-image

Колишній директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба подав на президента Володимира Зеленського позов до Верховного суду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію на порталі "Судова влада України".

Згідно з інформацією на порталі, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду зареєстрував позов Труби проти Зеленського. Колишній директор ДБР просить визнати протиправним указ президента про його звільнення, скасувати та поновити себе на посаді.

Станом на 27 січня було визначено склад суду для розгляду справи.

На думку самого позивача, його звільнення було політичним рішенням, яке "з'явилося в результаті реалізації сценаріїв різних груп".

Труба подав до Верховного суду на Зеленського

 Також Труба має намір поновитися на посаді директора ДБР.

Нагадаємо, в кінці грудня Зеленський підписав указ, яким  Труба був звільнений з ДБР. На його місце тимчасово виконуючим обов'язки призначили нардепа від "Слуги народу" Ірину Венедиктову.

Звільнення Труби було однією з умов нового Закону про перезапуск Держбюро розслідувань. Крім усього іншого, цей закон законом передбачається переведення в ГБР слідчих і прокурорів, які розслідували справи Майдану в Генеральній прокуратурі.

Нагадаємо, телеграм-канал "Трубу прорвало" опублікував у мережі 4 частини касетного скандалу з офісу ексглави ДБР Романа Труби. На аудіозаписах чути голоси Труби, його підлеглих та інших високопоставлених чиновників.

Якщо вірити цим записам, то всі резонансні справи в Україні контролюються з Офісу Президента.

Сам Труба назвав "фейком і провокацією" усі записи. Згодом він таки визнав що на скандальних аудіозаписах дійсно чути голос схожий на його власний, але, щоб сказати напевно, потрібна фоноскопічна експертиза. Окрім того, ексочільник ДБР допустив, що до зливу записів може бути причетний п'ятий президент Петро Порошенко.

Читайте також:Звільнення Труби: кому вигідне та від чого відволікає увагу