Події
29 січня 2020
Мітинги під ПриватБанком: Банк виплатив заводу Коломойського майже 22 млн грн
Виплата коштів відбулася через рішення суду, який завод Коломойського виграв напередодні.
news-image

ПриватБанк погодився заплатити 21,8 мільйона гривень «Нікопольському заводу феросплавів» Ігоря Коломойського. Працівники цього заводу пікетують головний офіс банку з вересня 2019 року.

Як повідомляє прес-служба банку, виплата коштів відбулася через рішення суду, який завод Коломойського виграв напередодні. Разом з тим, попри виплату грошей, ПриватБанк має намір оскаржити це рішення в апеляції.

Виконання рішення суду першої інстанції робить абсолютно безпідставним проведення масового пікету «співробітників» заводу, який проводиться з вересня 2019 року перед центральними офісами банку у Дніпрі та Києві. Протести мають на меті заважати нормальній життєдіяльності банку та здійснювати тиск на співробітників і клієнтів ПриватБанку», — повідомляють у ПриватБанку.

Державний банк зазначає, що «мітингарі» неодноразово провокували конфлікти з працівниками ПриватБанку, блокували під'їзди до головного офісу банку та перешкоджали роботі офісу. Загалом на такі дії поліція зареєструвала 134 звернення від працівників банку та інших громадян.

У жовтні ПриватБанк вже подав до суду на «Нікопольський завод феросплавів» через протести його працівників біля головного офісу банку. Зокрема банк вимагає компенсувати витрати на евакуацію своїх працівників до більш тихого та безпечного офісу у розмірі 700 тисяч гривень.

Також завод Коломойського виграв на аукціоні право оренди паркувального майданчика біля головного офісу ПриватБанку у Дніпрі, але згодом результат торгів скасували. Сам олігарх казав, що працівники його заводу можуть зайти всередину головного офісу ПриватБанку, якщо банк не припинить поводитися «неправильно». Зазначимо, що подібні «мітинги» відбуваються й біля будівлі Нацбанку у Києві.

25 листопада учасники мітингу намагалися прорватися у будівлю установи. Мітинги працівників заводу Коломойського почалися після того, як суд затвердив мирову угоду між НЗФ та Національним банком України, в межах якої завод погодився погасити свій борг за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав ПриватБнаку до націоналізації (завод був поручителем за цим кредитом).

20 вересня під головний офіс ПриватБанку у Дніпрі приїхало 10 автобусів з працівниками «НЗФ» Ігоря Коломойського. Зазначається, що працівники заводу, який не є клієнтом ПриватБанку, вимагали у банку зарплати. Цю зарплату керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в межах мирової угоди.

28 серпня компанія Коломойського вперше вирішила заплатити за зобов'язаннями перед Нацбанком: Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ та «Нікопольським заводом феросплавів» Коломойського.

Читайте також:«Приватбанк» продає будинок Брежнєва за 98 мільйонів гривень: фото