Події
29 січня 2020
В Україні школи закривають на карантин: список областей
Через спалах грипу та ГРВІ масово закриваються школи.
news-image

Станом на 29 січня через спалах грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) в ряді областей школи продовжують закриватися на карантин. РБК-Україна відстежує ситуацію із закриттям навчальних закладів.

Донецька область

З 30 січня буде припинено навчальний процес в школах Маріуполя. Тут у зв'язку з щоденним зростанням кількості хворих учнів на карантин закривають усі школи.

Крім того, ще у 59 школах Донецької області повністю зупинено навчання, а у дев'яти школах - частково. На карантин повністю були закриті школи в Добропіллі, Покровську, Селидовому, Мирнограді, Новогродівці, Лимані та Мангушському районі. Частково - в Маріуполі та Краматорську.

Кіровоградська область

У Кропивницькому деякі школи частково закриваються на карантин. Зокрема, відомо про закриття класів в школах № 32, 26, 16 і Новомиколаївській гімназії. При цьому місцева влада підкреслює, що підстав для введення карантину в місті відсутні.

Київ

Станом на 28 січня в Києві на карантин закрили одну школу, ще у восьми навчальний процес призупинено частково. При цьому епідемічний поріг в Києві на низькому рівні й не вимагає введення додаткових заходів.

Черкаська область

З 29 січня і до 9 лютого всі школи закриваються на карантин у Черкасах. Карантин оголошено, оскільки в місті спостерігається швидке зростання захворюваності на ГРВІ та грип.

Волинська область

У семи волинських школах вже призупинили навчання. На карантин закрили школи в Камінь-Каширському, Маневицькому, Луцькому та Горохівському районах. За словами завідувачки відділу обласного лабораторного центру Ірини Єнжиєвської, перевищення епідемічного порогу захворюваності зафіксовано у Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському районах і в Нововолинську.

Луганська область

З 28 січня усі школи і садочки Сєвєродонецька йдуть на карантин. Очікується, що освітній процес відновиться за тиждень.

Миколаївська область

За даними Миколаївської ОДА, з 29 січня у Миколаєві через грип буде призупинено освітній процес у гімназії №2, спеціалізованій школі мистецтв і прикладних ремесел "Академія дитячої творчості" та школі № 61. Крім того, з 23 січня освітній процес призупинено у ЗЗСО № 1 імені О. Ольжича, а з 24 січня - у ЗЗСО № 24.

Одеська область

А в Одесі з 28 січня загальноосвітні школи закриваються на двотижневий карантин. З минулого тижня рівень захворюваності на грип зріс майже на 30%, що на 7,6% перевищує епідемічний поріг.

Сумська область

Тут 15 шкіл закривають на карантин через високі показники захворюваності на грип та ГРВІ. Епідеміологічний поріг перевищений у Кролевецькому, Недригайлівському, Сумському, Тростянецькому районах, а також у містах Суми і Лебедин.

Вінницька область

Станом на 27 січня у Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл. Навчання призупинили в освітніх установах Тиврівського, Тульчинського, Хмільницького та Жмеринського районів.

Рівненська область

Поки "рекордсменом" за кількістю закритих шкіл є Рівненська область. Тут на карантин закрили 39 навчальних закладів.

Запорізька область

До кінця січня на карантин закриті всі школи і дитячі сади в Бердянську. В результаті зростання захворюваності призупинено роботу 51 класу в 27 школах Запорізької області, з яких 23 навчальних заклади Запоріжжя, а також школи Василівського, Вільнянського, Запорізького і Чернігівського районів.

Житомирська область

У Житомирі школи закрили на карантин через різке збільшення кількості хворих на грип і ГРВІ ще минулого тижня. Тут карантин триватиме до 5 лютого.

Читайте також:В Україні зросла кількість хворих на грип: у низці областей закрили школи