Золото сприяє розвитку депресії
В ході досліджень лікарі неодноразово фіксували виникнення безпричинного почуття тривоги і погіршення настрою
news-image

Медики з Канади прийшли до висновку, що вироби із золота можуть негативно впливати на організм юнаків і дівчат.

Зокрема, група наукових працівників встановила, що тривале носіння подібних прикрас згубно діє на стан здоров'я людини. На думку фахівців, контакт золота з шкірою сприяє розвитку психологічних захворювань. Крім того, лікарі неодноразово фіксували виникнення безпричинного почуття тривоги і погіршення настрою.

Як заявили автори досліджень, люди, які страждають нестійкою психікою, схильні до виникнення хронічної депресії. На думку експертів, прикраси із золота не рекомендується носити тим чоловікам і жінкам, які хворіють на епілепсію. Згідно інформації, наданої вченими, блиск і мерехтіння може стати причиною розвитку чергового нападу. Більш того, за словами лікарів, небезпека таких виробів полягає в попаданні продуктів окислення в тіло людини.

Дослідники зафіксували, що навіть найменші частинки оксиду золота порушують нормальну діяльність статевих залоз у представників сильної статі. Однак, це не означає, що потрібно повністю відмовитися від даного типу прикрас. Досить просто час від часу замінювати їх срібними виробами.

Читайте також:Вчені повідомили про консервацію найдавніших слідів земного життя на Місяці