В Україні треба проводити пенсійну реформу і підвищувати продуктивність праці
Зараз в Україні 1 працездатний утримує 1,5 осіб непрацездатного віку, через 20 років років буде 1 на 2,5, - Милованов
news-image

Для вирішення проблем, викликаних зниженням кількості населення, в Україні треба проводити пенсійну реформу і підвищувати продуктивність праці, пише «Є!»  з посиланням на censor.net.            

Про це в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера заявив міністр економіки Тимофій Милованов.

Демографічна проблема в Україні притаманна розвиненим країнам - скорочується кількість людей, які знаходяться в активному працездатному віці. Але в Україні немає ні сучасної пенсійної системи, ні продуктивності праці, як в розвинених країнах.

Засоби, які 1 працездатна людина в Україні зараз заробляє, розподіляються на 1,5 людина в непрацездатному віці, а через 20-30 років пропорція буде 1 на 2,5", - зазначив Милованов, коментуючи результати підрахунку кількості населення, проведеного Кабміном.

Виходом виданої ситуації він вважає проведення пенсійної реформи та інвестиції в економіку, для підвищення продуктивності праці.

В Україні і демографічна, і пенсійна проблема. Тому потрібно не чекати, і проводити пенсійну реформу. По-друге, потрібно інвестувати в економіку, щоб оновити основні засоби і підвищити продуктивність праці. Якщо в майбутньому на 1 працюючого ми будемо заробляти в рази більше за рахунок нових технологій, за рахунок капітальних інвестицій, модернізації, то ми зможемо врятувати ситуацію. з демографією щось складно зробити, а з модернізацією економіки можна і потрібно", - резюмував міністр.

Читайте також:Уряд готує нову заборону для українських школярів