Події
3 лютого 2020
За межами Китаю померла перша людина від нового коронавірусу
Влада Китаю повідомила 3 лютого, що внаслідок нового коронавірусу в країні померла 361 людина, 57 нових смертельних випадків зафіксовані в провінції Хубей, яка є епіцентром небезпеки.
news-image

Чоловік на Філіппінах помер від китайського коронавірусу 2019-nCoV — це перший зафіксований випадок смерті за межами материкового Китаю з початку спалаху хвороби у грудні 2019 року.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що 44-річний китаєць 2 лютого помер від коронавірусу після вильоту з міста Ухань.

За останніми даними, у результаті поширення китайського коронавірусу 2019-nCoV у Китаї вже захворіли 17 300 осіб, 362 людини померли.

Влада Китаю повідомила 3 лютого, що внаслідок нового коронавірусу в країні померла 361 людина, 57 нових смертельних випадків зафіксовані в провінції Хубей, яка є епіцентром небезпеки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ще один випадок смерті від цієї хвороби наприкінці минулого тижня вперше був зафіксований поза межами Китаю: на Філіппінах помер чоловік, який раніше прибув із Уханя.

При цьому лише в провінції Хубей лікарі діагностували понад 11 тисяч випадків захворювання.

Провінція Хубей і далі заблокована, дороги закриті, громадський транспорт не працює. Порт Веньчжоу на сході Китаю 3 лютого став першим містом за межами провінції Хубей, який запровадив аналогічні карантинні заходи. Місто з населенням 9 мільйонів людей розташоване приблизно за 700 кілометрах від Уханя.

Раніше стало відомо, що у евакуйованих з Китаю німців виявили коронавірус.

Читайте також:У Рівному шпиталізували дівчину з підозрою на коронавірус: що відомо