Світ
26 лютого 2015
США обурені рішенням суду РФ щодо Надії Савченко та стурбовані її здоров'ям
"За будь-якими стандартами, таке ув'язнення та лікування російською стороною пані Савченко є неприйнятним"
news-image

Офіційний Вашингтон висловив глибоку стурбованість у зв'язку з рішенням російського суду щодо подальшого ув'язнення Надії Савченко та закликав владу РФ негайно звільнити її разом з усіма іншими українськими заручниками.

Таку заяву поширив у середу ввечері Державний департамент США, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані сьогоднішнім рішенням російського суду, який продовжив ув'язнення члена українського парламенту Надії Савченко до 13 травня", - зазначається в документі.

Надія Савченко продовжує голодування 75 днів на знак протесту проти того, що її тримають у заручниках у російської влади, йдеться в повідомленні. "Сполучені Штати засуджують триваюче жорстоке поводження з нею та глибоко стурбовані повідомленнями про погіршення стану її здоров'я", - наголосили в дипломатичному відомстві США.

Читайте також:Надія Савченко написала звернення до українців та росіян: "Я не боюся!"

При цьому, підкреслили в держдепі, "за будь-якими стандартами, таке ув'язнення та лікування російською стороною пані Савченко є неприйнятним".

У цьому зв'язку США закликали Росію "виконати свої зобов'язання відповідно до Мінських угод, підписаних у вересні 2014 року та плану заходів від 15 лютого, негайно звільнивши Надію Савченко й усіх інших українських заручників".