Світ
26 лютого 2015
Російський флот використовуватиме порти Кіпру
Росія та Кіпр підписали угоду про надання доступу російському військовому флоту до кіпрських портів.
news-image

Підписи під домовленостями після переговорів поставили російський президент Володимир Путін і кіпрський лідер Нікос Анастасіадіс, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на ВВС.

Пан Путін запевнив, що інші країни не мають непокоїтися з приводу російських кораблів у Кіпрі. За його словами, кіпрські порти використовуватимуться для боротьби із тероризмом та піратством.

"Наше співробітництво нікому не заважає, - заявив російський президент на прес-конференції. - Я не думаю, що це може когось турбувати".

Тим часом президент Анастасіадіс розповів, що дві країни обговорювали і можливість використання Росією повітряних військових баз на Кірпі для гуманітарних місій.

Росія шукає зміцнення відносин із низкою членів Євросоюзу, включно із Кіпром, Угорщиною та Грецією, після того, як ЄС спільно зі США запровадив санкції проти РФ за її роль у кризі в Україні.

На Кіпрі уже існують британські військові бази. У вівторок Лондон пообіцяв направити до України військових інструкторів, які навчатимуть українських солдатів.

Читайте також: Кіпр і Росія підпишуть військово-технічну угоду