Події
4 лютого 2020
«Наш ворог – не Росія»: Брагар засвітився у скандалі з патріотичним кіно
Будучи нардепом, в ефірі телеканалу "Рада" він заявив, що "Держкіно" не повинно виділяти бюджетні кошти на створення українських фільмів про війну.
news-image

Скандальний депутат від фракції "Слуга народу" Євген Брагар, який недавно відзначився пропозицією продавати собак, щоб заплатити за комуналку, вважає, що в Україні не потрібно фінансувати патріотичне кіно, повідомляє obozrevatel.

Зокрема, 24 вересня минулого року, вже будучи нардепом, в ефірі телеканалу "Рада" він заявив, що "Держкіно" не повинно виділяти бюджетні кошти на створення українських фільмів про війну, оскільки вони не приносять прибутку.

Потрібно розуміти, що головною стратегією кінематографу має бути здійснення успішного комерційно проекту", – висловився він.

Крім цього, Брагар висловив сумніви в ефективності великого фінансування. Оскільки, нагадав він, за 2018 рік у прокат вийшло тільки п'ять українських фільмів, окупили витрати на їх зйомки завдяки касовими зборами. І серед них немає кіно патріотичного жанру.

Це" свінгерів "," DZIDZIO: перший раз ", які не отримали держфінансування, а також" Шалена весілля " – вони в результаті повернули гроші, і" Я. Ти. Він. Вона ", який отримав нормальне фінансування, це" Кварталу 95 ". І єдиний приклад, який я б назвав найуспішнішим – це мультик" Зачарована принцеса ", – навів приклад нардеп.

А ось в числі "сумнівного фінансування" Брагар вказав підтримку "Держкіно" фільмів "Киборги" і "Донбас".

Не дивлячись на те, що ці фільми отримали дуже потужне державне фінансування, вони не вийшли в плюс. Тому що в кіноіндустрії, як і в будь-якому бізнесі, головна стратегія в тому, щоб зробити комерційний привабливий продукт", – заявив він.

Відзначимо, що "Донбас" режисера Сергія Лозниці був номінований на "Оскар" і отримав багато позитивних відгуків на Каннському фестивалі. Фільм "Киборги" Ахтема Сеітаблаєва теж був відзначений престижними преміями на національному рівні. При цьому, описуючи "Киборги" режисер говорив зовсім про інші цілі, ніж "комерційно успіх".

Ми повинні розуміти, що наш ворог не Росія, а путінський режим. На мою думку, я б давав гроші тим жанрам, які в перспективі можуть окупиться. А на патріотичні жанри більшість українців не ходять в кінотеатри. І навіть якщо знімати таке кіно, то не п'ять, а одне на рік. І більше сконцентріроватся на тих жанрах, яким дійсно потрібне державне фінансування ", – підсумував на це Брагар.

Як повідомляли раніше, пенсіонерка Любов Колючий зізналася, що чекає в гості від "Слуги народу" Євгенія Брагар, який радив їй продати собаку і оплатити комуналку.

Читайте також:«Мізки свої продай!» Героїня «собачого скандалу» звернулася до Брагаря