Політика
4 лютого 2020
Премії Коболєву та Вітренку: уряд попросив наглядову раду Нафтогазу призупинити виплати, - ЗМІ
У листі, який Кабмін направив наглядовій раді, йдеться, що уряд хоче вивчити контракти членів правління і питання коректності виплати премій.
news-image

Кабінет міністрів попросив наглядову раду Нафтогазу призупинити виплату премій топ-менеджменту компанії за перемогу в Стокгольмському суді над Газпромом.

Про це пише Еспресо.

За даними видання, в листі, який Кабмін направив наглядовій раді, йдеться, що уряд хоче вивчити контракти членів правління і питання коректності виплати премій.

У 2018 році наглядова рада Нафтогазу схвалила виплату премій розмірі 1% від суми виграшу в арбітражі ($ 4,6 млрд). Тоді виплатили першу частину премій на суму $ 20,7 млн, що відповідало 1% від обсягу виграшу, визнаного у фінансовій звітності Нафтогазу за 2017 рік.

Гроші отримав 41 працівник компанії з числа тих, хто прямо або опосередковано внесли значний вклад у досягнення цього результату. Зокрема, голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв отримав ,9 млн, а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $ 6 млн.

Решта премії мали бути виплачені після стягнення з Газпрому залишку виграшу.

Гроші вдалося отримати тільки наприкінці 2019 року. За рахунок штрафних санкцій сума зросла до  ,9 млрд, відповідно, топ-менеджери, згідно з контрактом, отримають близько млн.

Раніше ми писали, що українці вважають несправедливими захмарні зарплати держслужбовців.

Читайте також:Керівник “Укрпошти” прокоментував свою зарплату, яка більша ніж у президента США