Світ
4 лютого 2020
Українська лікарка прийняла пологи у літаку
Лікарка з Києва Альона Федченко на борту літака прийняла пологи у пасажирки з Таїланду.
news-image
Лікарка з Києва Альона Федченко на борту літака прийняла пологи у пасажирки з Таїланду. Сталося все вночі у літаку Qatar Airlines, який прямував за рейсом Доха-Бангкок, пише Громадське. Своєю історією вона поділилася у Facebook.
 
Третя година ночі. В літаку оголошують, що потрібен лікар. Я чесно спочатку думала прикинутись сплячою, але пішла. А там у хвості літака жінка на підлозі, стюардеси в розгубленості. Я рукавички одягнула, стала на коліна і вперед. Дякую кафедрі акушерства та гінекології НМУ ім. Богомольця. Згадала все в одну хвилину!» — розповідає лікарка про свій новий досвід.

Федченко зазначила, що перед тим, як вона прийняла пологи, стюардеси запитали її номер медичної ліцензії. В літаку увімкнули Wi-Fi, аби вона зв’язалася з сином і він швидко скинув фото її документів.

За словами лікарки, 23-річна громадянка Таїланду приховала доношену вагітність від співробітників аеропорту та літака, одягнувши балахон, а коли стало зрозуміло, що в неї перейми, часу не посадку не залишалося. Хлопчик народився повністю здоровим. Матір дитини теж почувається добре. Це її друга дитина.

Раніше ми писали, що у Франції компаніям заборонили викидати нерозпродані товари.

Читайте також:Мальдіви та Сейшели: українську курятину куштують в 1/3 країн світу