Україна
11 лютого 2020
Найголовніше за день: звільнення Богдана, запуск гарячої лінії для запобігання домашньому насильству, зміни в політиці Польщі щодо заробітчан
Читайте про найголовніші події дня, 11 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 лютого.

Звільнення Богдана

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення глави Офісу Президента Андрія Богдана.

Відповідний указ №46/2020 оприлюднено на сайті президента. 

Керівником Офісу Президента України призначено Єрмака Андрія Борисовича.

Запуск гарячої лінії для запобігання домашньому насильству

В Україні почала працювати в тестовому режимі гаряча лінія із запобігання домашньому насильству. Зателефонувати на неї можна за номером 1547, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що проект було запущено за новим принципом, на загальній платформі, завдяки чому вдалося прискорити підготовку до запуску і заощадити 25 млн грн бюджетних коштів.

Над проектом працюють Олена Зеленська та Марія Єфросиніна, Міністерство соціальної політики (Юлія Соколовська), Нацполіція, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти і науки. Координатором виступає заступник Дубілета Юлія Гусєва.

Зміни в політиці Польщі щодо заробітчан

В уряді Польщі вирішили розробити та втілити нову міграційну політику. Завдяки їй планують зменшити безробіття серед поляків та ефективніше розподілити заробітчан між регіонами та між спеціальностями, яких потребує польська економіка. Робота над новою редакцією міграційної політики вже триває. Уряд Польщі вважає, що на весь процес розробки та впровадження потрібно пів року.

Читайте також:НАБУ почало розслідувати скандальний аудіозапис розмов Труби з Богданом

Населення Польщі – приблизно 38 мільйонів людей, приблизно 16,5 мільйона з них – працездатного віку. Офіційно безробітними є 850 тисяч людей. 

При цьому, як підрахували поляки, українських заробітчан у країні зараз від 800 тисяч до 1 мільйона.

 Також повідомляли, що Зеленський розповів, як ставиться до взятої на себе відповідальності, кому найбільше довіряє, чому цінує не тільки молодих фахівців, але й із категорії 40+, а також відповів на деякі запитання про особисте життя.

Читайте також:Українців евакуюють з китайської провінції Хубей 11 лютого — посольство в Китаї