Події
26 лютого 2015
Серійного квартирного злодія затримали на місці скоєння злочину (фото)
Досвідчений рецидивіст, аби уникнути відповідальності, намагався сховатися від правоохоронців у помешканні потерпілої.
news-image

35-річний чоловік спеціалізувався на крадіжках з квартир, розташованих на других поверхах житлових будинків. Працював за такою схемою: грати на вікнах першого поверху лиходій використовував, як сходинку для підняття на балкон наступного поверху. За допомогою викрутки відтискав замок балконних дверей та потрапляв у помешкання, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Бувалому «домушникові» вистачало кількох хвилин, аби не лише зорієнтуватися у незнайомій обстановці, а й знайти цінні речі. З краденим добром житло зловмисник зазвичай залишав через вхідні двері.

Однак всього лиходій передбачити не зміг. «Скелелаза» помітив випадковий перехожий, він і викликав правоохоронців. Інспектори патрульної служби Дніпровського районного управління міліції прибули на місце за лічені хвилини.

Міліціонери встановили особу власниці квартири та повідомили її про можливе перебування непрошеного гостя у неї вдома. Жінка, яка гостювала у сусідки, відразу поспішила до себе.

Як тільки клацнув замок вхідних дверей, злодій вирішив рятуватись втечею. Однак досить швидко зрозумів, що опинився у пастці. На вулиці під балконом та вікнами чатували міліціонери. У відчаї зловмисник накрився ковдрою та причаївся в кутку на балконі.

Згодом було з’ясовано, що затриманий нещодавно повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння майже трьох десятків аналогічних злочинів. У кримінальному минулому у чоловіка вже був випадок, коли за кілька хвилин після того, як він вдерся до чужого помешкання, прийшла господиня. Того разу чоловік сховався під диваном.

Молодик дочекався, поки жінка вийшла з кімнати, та вирішив тікати. Але залишити помешкання з пустими руками злодій не зміг. Тому забрав із сумки, яку потерпіла лишила на дивані, гаманець.

Читайте також: У Києві священик вирив дружину з могили і змусив прихожан молитися на неї

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Відносно затриманого обрано запобіжний захід – тримання під вартою.