Події
12 лютого 2020
Одна і та ж людина! Поліція опублікувала нові докази щодо підозрюваної у вбивстві Шеремета
У середу, 12 лютого, правоохоронці вперше опублікували результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи.
news-image

Підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета у Києві в 2016 році Яна Дугарь та жінка-розвідниця, зображена на камерах відеоспостереження, – одна і та ж особа. Про це пише Обозреватель.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України. У середу, 12 лютого, правоохоронці вперше опублікували результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 21.11.2019 року.

Дані спростували поширене твердження про те, що "жінка-розвідниця, зображена на записах відеокамер, не схожа на Яну Дугарь".

У висновку офіційно проведеного дослідження зазначено: жінка-розвідниця, зображена на відео з камер спостереження, та Яна Дугарь – це одна і та ж особа", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Представники поліції наголосили, що процес розслідування вбивства Шеремета триває із дотриманням норм Кримінального процесуального кодексу України. Втім, сама Дугарь та її захист свідомо та несвідомо під час судових засідань надавали інформацію, яка не відповідає дійсності. Зокрема, мова йде про записи із камер, місця перебування Дугарь, а також періоди залишення місця проходження служби.

Під час самої експертизи використовувався метод візуального зіставлення ознак зовнішності, в ході якого було встановлено збіг багатьох ознак.

Раніше ми писали про справу Шеремета: суд ухвалив нове рішення щодо Кузьменко.

Читайте також:Вбивство Шеремета: в мережу злили запис розмови ветерана АТО «Бучі» з СБУвцем