В Офісі президента відбулася чергова зустріч експертної групи з вирішення економічних проблем Донбасу
Донбас може стати новітнім економічним хабом
news-image

В Офісі президента Володимира Зеленського під головуванням радника Володимира Зеленського Олега Устенко відбулася чергова зустріч експертної групи з вирішення економічних проблем Донбасу. Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Є!»  з посиланням на novosti.dn.            

За словами Устенка, експертами проведені аналітичні дослідження і розроблені рекомендації, «які вимагають невідкладного обговорення і прийняття рішень по їх реалізації».

Зокрема, експерт з регіонального розвитку Олексій Стародубов відзначив доцільність створення на Донбасі економічного хаба.  

Економічний потенціал Донбасу досі залишається значним. Це як природні ресурси, так і кадровий потенціал, логістика і так далі - все це існує на підконтрольній частині Донбасу», - зазначив він. 

За його словами, вже підготовлена ​​методика, яка дозволяє визначити основні етапи відновлення економіки регіону.

Заступниця виконавчого директора Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі Ірина Титарчук зазначила, що така методика дозволяє розрахувати збиток, нанесений економіці Донбасу під час бойових дій. Зокрема, це втрати інфраструктури, виробничих потужностей, збитки від несанкціонованого використання природних ресурсів, погіршення навколишнього середовища і втрати людських ресурсів.

Учасники наради також обговорили проблему водопостачання Донбасу. Експерт Володимир Каніболоцький зазначив, що бойові дії призвели до значних збитків в системі водопостачання регіону. В окремих населених пунктах спостерігаються постійні проблеми з поставками води та її якістю.

Ключовою проблемою є залучення додаткових джерел водопостачання в регіоні», - підкреслив він.

Секретар Ради національній безпеці і оборони Олексій Данилов висловив зацікавленість в напрацюваннях експертів щодо вирішення питань забезпечення водопостачання Донбасу.

Під час наради піднімалися питання вугільних підприємств і енергопостачання в регіоні. Також мова йшла про проблеми екології Донбасу. Як повідомляється, занепокоєння нині викликає загроза підтоплення територій шахтними водами.

За результатами зустрічі було прийнято рішення про практичну реалізацію експертних напрацювань, а також узгоджена дата наступної зустрічі, додали в прес-службі Зеленського.

Читайте також:Чому в Криму пересохли водосховища?