Україна
13 лютого 2020
Найголовніше за день: зміни в складі РНБО, смерть українців у ДТП в Росії та підтвердження обстрілу українського човна Росією
Читайте про найголовніші події дня, 13 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 13 лютого.

Зміни в складі РНБО

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки та оборони, ввівши туди нового главу Офісу президента Андрія Єрмака. 

Разом з тим, президент вивів зі складу РНБО колишнього главу ОП Андрія Богдана. 

Андрій Борисович Єрмак - киянин, народився 21 листопада 1971 року. Вищу освіту здобув в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т.Г. Шевченка (магістр міжнародного приватного права).

Смерть українців у ДТП в Росії 

У Псковській області Росії мікроавтобус потрапив в аварію, у результаті якої загинули 8 українців, ще один отримав травми середнього ступеня тяжкості.
 
13.02.2020 о 00:29 (за місцевим часом) поблизу с. Рудо Пустошкінського району Псковської області (РФ) сталася ДТП за участю мікроавтобуса з українськими реєстраційними номерами та вантажівки», — повідомили вона.

За попередньою інформацією Генерального консульства України у Санкт-Петербурзі, внаслідок аварії загинули 8 громадян України, ще 1 українець отримав травми середнього ступеня тяжкості. 

Підтвердження обстрілу українського човна Росією

Балістична експертиза засвідчила, що катер "Бердянськ" був пробитий бронебійним снарядом, випущеним з російського вертольота Ка-52, що лише підтверджує агресивний характер нападу РФ на українські кораблі в листопаді 2018 року.

Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки у Відні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ціна газу на українському ринку впала до 10-річного мінімуму.

Читайте також:Рятувальники в Карпатах просять не підніматися в гори через сніг і вітер