Події
17 лютого 2020
40 днів від катастрофи літака МАУ в Ірані: у «Борисполі» вшанували пам'ять жертв. Перші фото і відео
Сам монумент пам'яті буде зведено пізніше – за результатами відкритого конкурсу серед сучасних скульпторів.
news-image

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київщина) між терміналами D і VIP у понеділок, 17 лютого, заклали сквер пам‘яті жертв авіакатастрофи літака компанії МАУ у Ірані, вшанувавши їх.

Пряму трансляцію вело "Радіо.Свобода". Саме 17 лютого минуло 40 днів з моменту страшної трагедії. Тому було вирішено на території летовища відкрити такий сквер та меморіал. Там вже встановили пам’ятний камінь.

На сторінці Fly UIA у Facebook уточнили, що на захід були запрошені родини та близькі загиблих українців, посли і представники дипломатичних місій Канади, Ірану, Швеції, Німеччини, Великої Британії та Афганістану, а також співробітники аеропорту "Бориспіль", працівники державних органів і громадських організацій України.

Сам монумент пам'яті буде зведено пізніше – за результатами відкритого конкурсу серед сучасних скульпторів.

Церемонію розпочали з хвилини мовчання у пам'ять за 11 українцями, які загинули в авіакатастрофі МАУ 8 січня. Після цього слово взяв президент МАУ, він зазначив, що місце в аеропорту "Бориспіль" виникло не випадково.

Ми не можемо, як заведено в усьому світі, в тому місці, де відбулася катастрофа, зробити місце пам'яті. Але ми хочемо, щоб було місце, де наші екіпажі перед вильотом могли б залишити біль у серці, аби виконувати свою роботу на борту, а повернувшись все ще пам'ятати свої товаришів, – заявив Євгеній Дихне.

Після цього президент МАУ заклав капсулу з залишками ґрунту з місця катастрофи та частинами літака.

Новина оновлюється.

Читайте також:Сороковини авіакатастрофи МАУ в Ірані: все, що відомо про трагедію