Події
17 лютого 2020
На акції в Києві вимагають звільнити Ситника з посади голови НАБУ «через корупцію»
Активісти вимагають звільнити Ситника через звинувачення в корупції.
news-image

На акції протесту під Офісом президента у Києві активісти вимагають відставки звинуваченого в корупції директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Про це повідомляє РБК-Україна.

Близько 300 чоловвік вийшли під стіни Офісу президента з плакатами "Артем Ситник - ганьба і звільнення!", "Вимагаємо звільнити корупціонера Ситника!", "Артем Ситник - корупціонер!, "Геть з НАБУ!" та іншими.

На акції в Києві вимагають звільнити Ситника з посади голови НАБУ "через корупцію"

Протестувальники висловили обурення тим, що антикорупційне відомство очолює людина, яку суд визнав винним у корупційному правопорушенні.

Активісти наполягають на тому, що Ситник повинен бути звільнений з поста глави НАБУ, так як його керівництво органом дискредитує саму ідею боротьби з корупцією в Україні і кидає тінь на всю українську владу. Нагадаємо, раніше Рівненський апеляційний суд визнав Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні.

Причиною став дорогий відпочинок голови НАБУ в мисливському господарстві "Поліське-Сарни", яка оплатила інша людина, що фактично є хабарем. У підсумку Ситник був внесений в реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Читайте також:ЗМІ оприлюднили документи про отримання Ситником квартири за рахунок хабарів