Події
17 лютого 2020
В МОЗ відмовилися називати місце утримання евакуйованих з Китаю українців
Один заклад основний, інший резервний на випадок, якщо щось станеться.
news-image

Міністерство охорони здоров'я вирішило не називати місце утримання українців, яких евакуюють з Китаю.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Еспресо.

Сьогодні визначено дві установи, які я не можу назвати, але вони є. У них проводять повну підготовку. Один заклад основний, інший резервний на випадок, якщо щось станеться", - сказав на брифінгу в понеділок заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, за останніми даними, планують евакуювати 49 українців і до 25 іноземних громадян. Усі вони щонайменше 14 днів перебуватимуть під спостереженням в Україні.

Ляшко наголосив, що в літак пустять здорових людей без симптомів хвороби.

Евакуюють здорових людей, людей з симптомами ГРВІ на борт не пустять. Перед посадкою на літак проводять медичне обстеження китайські медпрацівники, а перед тим, як піднятися на борт, додатково всіх евакуйованих громадян обстежує медична команда МОЗ", - підкреслив заступник міністра.

При цьому він попросив називати утримання осіб під спостереження не карантином, а обсервацією.

Якщо впродовж обсервації у когось із прибулих виявляться симптоми хвороби, його госпіталізують до лікарні, в бокс, який запобігає поширенню. Проведуть діагностику. Якщо підтвердиться, що в цієї людини є хвороба, спричинена коронавірусом, тоді термін перебування в обсервації всіх інших продовжиться ще на 14 днів з моменту ізоляції цієї людини", - сказав Ляшко.

Раніше стало відомо, що евакуацію українців з китайської провінції Хубей знову відклали.