Війна
18 лютого 2020
Україна та Естонія на Радбезі ООН піднімуть питання наступу бойовиків на Донбасі
Делегацію України буде очолювати заступник Міністерство закордонних справ України Сергій Кислиця.
news-image

Україна на засіданні Ради безпеки ООН порушить питання наступу бойовиків на Донбасі. Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що делегацію України буде очолювати заступник Міністерства закордонних справ України Сергій Кислиця. Початок засідання відбудеться о 22:00 за київським часом.

Україна порушить питання обстрілів поблизу Золотого на засіданні Радбезу ООН, яке проводиться сьогодні", - написав Ніколенко.

Також міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу на свої сторінці уTwitter заявив про порушення Росією мінських угод і, що також підніме це питання на засіданні Радбезу ООН.

Найрішучішим чином засуджуємо цинічні спроби підтримуваних Росією сил зруйнувати нинішній крихкий статус-кво поблизу Золотого. Сьогодні в Раді Безпеки ООН Естонія підніме це питання про чергове дуже серйозне порушення Росією Мінських угод і обіцянок, даних нею в Парижі", - написав Рейнсалу.

Нагадаємо, у Нью-Йорку (США) сьогодні, 18 лютого, відбудеться засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з п'ятою річницею мінських домовленостей, скликання якого ініціювала Російська Федерація.

У свою чергу, у Міністерстві закордонних справ України заявили, що Російська Федерація скликає засідання Ради Безпеки ООН, щоб змістити акценти напередодні спеціального засідання Генеральної Асамблеї, яка ініціювала Україна.

Додамо, сьогодні відбулось засідання РНБО. секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, що на засіданні РНБОобговорили наступ бойовиків на Донбасі, ситуацію з коронавірусом, затвердження стратегії нацбезпеки України та основні показники державного оборонного замовлення на 2020.

Читайте також:Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України, - розвідка