Україна
18 лютого 2020
У 2019 році населення України скоротилося на чверть мільйона — Держстат
Тільки за грудень населення України скоротилося на 20,3 тис. осіб.
news-image

У Державній службі статистики повідомили, що населення України у 2019 році скоротилося на 250,8 тисячі осіб — до 41 мільйона 902 тисяч.

Про це пише Громадське.

У відомстві повідомили, що тільки за грудень населення України скоротилося на 20,3 тис. осіб.

   

Також там зазначили, що значним в Україні є розрив між кількістю померлих і народжених: на 100 померлих — 53 народжених.

Дані щодо розрахунку (оцінки) чисельності населення охоплюють усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що дані Держстату відрізняють від тих, які раніше опублікували у Кабміні згідно з даними так званого електронного перепису.

Там повідомляли, що станом на 1 грудня 2019-го населення України становить 37 мільйонів 289 тисяч людей. Ця цифра враховує тільки чисельність населення на підконтрольній українській владі території України, тобто до неї не увійшли мешканці окупованих територій та анексованого Криму.

У порівнянні з попереднім переписом 2001 року населення України скоротилося на понад 11 млн людей. Тоді цей показник становив 48 мільйонів 457 тисяч.

Раніше ми писали, скільки потрібно заробляти в Україні, щоб не виїжджати за кордон.

Читайте також:На Тернопільщині люди не хочуть пускати евакуйованих з Китаю