Війна
19 лютого 2020
Арахамія припустив, що бій під Золотим - це провокація ЗСУ
Давид Арахамія у розпал полеміки з опонентами в кулуарах Верховної Ради заявив, що у нього немає достовірної інформації, хто саме почав наступ поблизу Золотого 18 лютого.
news-image

Глава парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія у розпал полеміки з опонентами в кулуарах Верховної Ради заявив, що у нього немає достовірної інформації, хто саме почав наступ поблизу Золотого 18 лютого, пише Обозреватель.

Зараз ніхто не має достовірної інформації, як це почалося, хто конкретно наступав, з якого боку, які формування брали в цьому участь", – сказав він.

Журналісти відразу поставили Арахамії уточнювальне запитання, чи вважає він, що вогонь першими могли відкрити українські військовослужбовці, на що той відповів:

Звісно, зрозуміло, з якого воно боку. Ми маємо на увазі... Які у нас втрати, як це все почалося, які були наші дії, які були їхні дії та інше. Тобто не можна давати таких оцінок, які ви мені транслюєте".

Нагадаємо, вранці 18 лютого озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі. Внаслідок бою, який тривав біля Золотого, Збройні сили України зазнали важких втрат.

Загиблим виявився один із наймолодших бійців ЗСУ Максим Хитайлов. У мережі показали фото захисника України.

Раніше ми писали, що США в ООН звинуватили Росію у зриві мінських домовленостей.