Події
19 лютого 2020
Масштабний мітинг під Офісом Президента. Пряма трансляція
З місця подій пряму трансляцію проводить кореспондент інфопростору «Є!».
news-image

На Банковій під Офісом Президента почали збиратися активісти. Акція проходить під слоганом #SAVE ФОП.

З місця подій пряму трансляцію проводить кореспондент інфопростору «Є!».

Нардеп Антон Поляков в своєму Телеграм каналі повідомляє, що на в'їзді до Києва не пускають автобуси з підприємцями.

Присутні також представники "Національного корпусу", багато прапорів різних політичних сил. Також присутні аграрії. 

Протестувальники бажають президенту спам'ятатися, та дійсно бути cлугою народу. Протестувальники з'їхалися з усіх міст України. Є представникик зі Львова, Хмельницького.

"Зрозумійте, нас задовбало", "Чи тямиш ти, що підписують твої руки"  - пишуть плакати прямо на сходах протестувальники. 

Учасники акції протесту виступають проти законів про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг. Протестувальники скандують "Ганьба". Звучить пісня Кузьми Скрябіна "Нас кинули". Виступають ФОПи. 

Підприємці вимагають від президента, щоб він дав їм можливість жити і працювати на рідній землі за простими і чіткими правилами, саме такі й передбачає спрощена система оподаткування. Вони також виступають проти свавілля контролюючих органів. ФОПи не вимагають ні субсидій ні пільг, натомість створюють робочі місця, платять податки, тому протестувальники не розуміють тиску влади на них і просять дати можливість їм спокійно працювати, а не виїжджати за кордон на роботу. 

Протестувальники гучно дмуть у дудки, лунає голосна музика. У такий спосіб люди хочуть достукатися до влади, щоб та їх почула.

Наразі люди ще збираються. Новина доповнюється. 

Нагадаємо, Верховна Рада 20 вересня 2019 року ухвалила закони "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (законопроєкт №1053-1) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" (№1073). Після ухвалення закони отримали номери 128-IX та 129-IX.

30 вересня у Києві під Офісом президента зібралися понад 500 підприємців з усіх регіонів України з вимогою ветувати ці закони, які вони розцінюють як тиск на бізнес.

4 жовтня їх підписав голова Верховної Ради, а 17 жовтня – президент.

 

Читайте також:Податкові зміни: У ДПС повідомили, скільки ФОПи заплатять державі у 2020 році