Суспільство
19 лютого 2020
Видобуток вугілля нерентабельний: уряд планує знайти для шахтарів нову роботу
Спалювання вугілля має залишитися в минулому, натомість в Україні необхідно розвивати відновлювальну енергетику.
news-image

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України повідомили, що планують поступово припинити видобуток вугілля та закрити шахти, а для шахтарів знайти нові робочі місця.

Про це повідомив міністр енергетики Олексій Оржель, передає Громадське.

Ми стаємо більш ефективними — а це означає, що нашим людям, які працюють в енергетиці — треба пропонувати нове майбутнє. Треба шукати для них нові робочі місця: уряд, поважаючи роботу шахтарів, шукає, як реалізувати задумане», — заявив Оржель.

Він зазначив, що спалювання вугілля має залишитися в минулому, натомість в Україні необхідно розвивати відновлювальну енергетику.

Крім цього, за словами міністра енергетики, держава наразі закуповує вугілля для українських ТЕС, яке у повній мірі не споживається, зокрема, через зміни клімату і теплу зиму.

До того ж ми авансом сплачуємо за вугілля на складах наших ТЕС більше, ніж ми спалюємо, тому що змінився клімат. Будьмо відверті, видобуток вугілля в нових умовах є не рентабельним», — додав Оржель.

Раніше в уряді повідомляли, що хочуть закрити лише збиткові державні шахти та знайти нову роботу для їхніх працівників.

За словами міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, наразі, через теплу зиму, Україна не споживає стільки вугілля, скільки видобуває. Через це, зокрема накопичується заборгованість із зарплат шахтарям.

Напередодні уряд спрямував додаткові 163 мільйони гривень на погашення боргів шахтарям.

Раніше стало відомо, що конкурс на прокурорів САП: на одну посаду претендує 59 людей.

Читайте також:На митницях оновили до 40% всіх керівників, процес триває — Нефьодов