Події
19 лютого 2020
Буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження, - МВС про евакуацію з Китаю
В Україні створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.
news-image

Евакуйованих із китайського Уханя громадян ізолюють на карантин на 14 днів під посиленою охороною.

Про це пише пресслужба МВС.

Наразі відомо, що наш літак забере громадян із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.

Для того, щоб запобігти поширенню можливого вірусу та переконатися, що на борту не буде інфікованих громадян, в Україні створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Крім того, встановлено тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, які перебували у КНР. На найближчі 14 днів вони будуть ізольовані на обсервацію. Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС.

Варто зазначити, що Державна служба з надзвичайних ситуацій перебуває у готовності до виконання завдань з транспортування громадян. Для перевезення підготовлено 7 автобусів ДСНС. До проведення операції залучено 33 рятувальника. В усіх областях України в посиленому режимі перебувають підрозділи радіаційного та хімічного захисту.

Раніше ми писали, що літак для евакуації українців вилетів до Китаю.

Читайте також:В Китаї від коронавірусу за добу померли майже 100 осіб