Україна
19 лютого 2020
Найголовніше за день: мітинг підприємців під Офісом Президента, США звинувачує Росію у зриві мінських домовленостей та евакуація українців з Китаю
Читайте про найголовніші події дня, 19 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 19 лютого.

Мітинг підприємців під Офісом Президента

На Банковій під Офісом Президента сьогодні зібралися активісти. Протестувальники бажали президенту спам'ятатися, та дійсно бути cлугою народу.

Учасники акції протесту виступають проти законів про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг.

Підприємці вимагають від президента, щоб він дав їм можливість жити і працювати на рідній землі за простими і чіткими правилами, саме такі й передбачає спрощена система оподаткування.

США звинувачує Росію у зриві мінських домовленостей

Росія відмовляється виконувати взяті на себе відповідно до мінських угод зобов’язання й продовжує підтримувати кровопролиття на Донбасі.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку заявила в. о. заступника постійного представника США в ООН Шеріт Норман Шале.

На жаль, Росія не виявила готовності виконати свої зобов’язання відповідно до мінських угод. Вона продовжує озброювати, навчати, управляти та воювати поруч зі своїми маріонетками на сході України. Це прямо порушує російські зобов’язання, взяті у мінських угодах, зокрема щодо встановлення негайного та всеохопного режиму припинення вогню”, - сказала Шале.

Евакуація українців з Китаю

Літак авіакомпанії SkyUp, який евакуює українців з Уханя, вилетів з аеропорту «Бориспіль» сьогодні о 2:50. В ніч з 19 на 20 лютого літак відправиться в Україну й о 8 ранку має приземлитися у Борисполі.

Евакуйованих із китайського Уханя громадян ізолюють на карантин на 14 днів під посиленою охороною, але де саме, ще невідомо.

Відомо, що наш літак забере громадян із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.

Раніше ми писали, що буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження, - МВС про евакуацію з Китаю.

Читайте також:«Зеленському потрібно знайти час, щоб думати стратегічно», - Савінцев