Україна
19 лютого 2020
Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом
Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання "Велотренажер".
news-image

Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання "Велотренажер" (2008) у рамках програми Dollar Baby.

Як повідомляє yabl, Валентин вирішив продовжити справу свого батька, Сергія Лавренюка, генерального продюсера компанії Solar Media Entertainment, пише 112.

Твір "Велотренажер" - розповідь про художника Річарда Сіфкіца, який намагається схуднути та їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Чим більше Сіфкіц худне - тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. За умовами короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випуск стрічки в широкий прокат буде можливий тільки з особистого дозволу Стівена Кінга.

Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проект.

Нагадаємо, Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 70-х років. У рамках програми Dollar Baby письменник за 1 долар ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його роботу.

Таких контрактів укладається від п'яти до десяти щорічно. Американський письменник коментує продаж прав на екранізацію свого твору так:

Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само, як колись протягнули мені"

Раніше ми писали, що український серіал «Перші ластівки» став популярним у світі: деталі.