Суспільство
20 лютого 2020
Більшість українців пишається Революцією Гідності, але нових майданів не хочуть
Центр Разумкова провів нове соціологічне опитування до шостої річниці Євромайдану
news-image

Більшість громадян України називають Майдан 203-3014 років Революцією Гідності і не хочуть повертатися в країну, яка існувала до цих подій, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Про це повідомляє соціологічна група центру Разумкова після проведення опитування серед повнолітніх українців на всій території держави, за винятком анексованого Криму та непідконтрольних регіонів Донецької і Луганської областей.

Так, згідно з результатами, 45,5% називають Майдан Революцією гідності, 23% - антидержавним переворотом, 17,7% - вимушеною зміною влади, а 13,7% продовжують зважувати всі "за" і "проти", а тому не можуть відповісти.

Переважна більшість респондентів, а саме 38%, не хотіли б повернутися в Україну до Майдану, 19,9% - скоріше не хотіли б, чим хотіли, 12,5% - швидше хотіли би повернутися, а 15,1% - точно хочуть, щоб країна залишалася тією, що була до 2014 року.

Однак, у випадку, якщо б події Майдану відбувалися зараз, то 39,1% опитаних не стали б брати участі ні в ідеях Майдану, ні в протистоянні йому на Антимайдані, 37,8% - підтримали б Майдан, а 10,2% вийшли б на Антимайдан.

Читайте також:Скільки заробляють українці в Польщі та що на це впливає