Війна
21 лютого 2020
Путін заговорив про дружбу з Зеленським та мир з Україною
Президент Росії Володимир Путін вважає, що ймовірність домовитися з президентом України Володимиром Зеленським про мир і дружбу між країнами є.
news-image

Президент Росії Володимир Путін вважає, що ймовірність домовитися з президентом України Володимиром Зеленським про мир і дружбу між країнами є.

Відповідну заяву Путін зробив, відповідаючи на питання журналіста ТАСС. При цьому главу РФ не влаштувала остання позиція Зеленського.

Надія вмирає останньою, є. Але, на жаль, ось він приїхав з Парижа і почав говорити про те, що треба переглядати мінські угоди. Це викликає питання. Але, тим не менше, ми змогли домовитися про обмін утримуваних осіб, змогли зараз домовитися по газу", – сказав Путін.

Путін розраховує на дружбу із Зеленським

Президент Росії Володимир Путін знову назвав росіян і українців одним народом, при цьому образивши наших співгромадян.

В інтерв'ю ТАСС глава Кремля повідомив, що вважає втратою припинення "дружби" між країнами.

Так. Звичайно. Але я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той же народ", – зазначив Путін.

При цьому журналіст підкреслив, що українцям не подобається, коли їх називають одним народом з росіянами. На що Путін цинічно відповів, що він "нічого не знає, адже така реальність".

Не знаю, подобається це чи ні, але, якщо подивитися на реалії, це так і є. Розумієте, до XI, XII, XIII століття у нас не було ніякої різниці в мові. І тільки в результаті полонізації та частина українців, яка жила на території, яка перебувала під владою Речі Посполитої, тільки десь, по-моєму, в XVI столітті з'явилися перші мовні відмінності", – розмірковував президент РФ.

Відзначимо, що журналіст поправив Путіна, вказавши, що вірно говорити "українці" з наголосом на букву І. Але лідер росіян перебив його і заперечив, що треба говорити "укрАїнці".

Взагалі, укрАїнцями називали людей, які жили на рубежах Російської держави. Українці були у Пскові, українцями заявили тих, які захищали з півдня від набігів кримського хана. На Уралі. Кругом були українці. Значить, у нас не було ніяких мовних відмінностей. Більше того, десь до цього ж часу, до XIV – XV століття, навіть тих людей, східних слов'ян, які проживали на території Речі Посполитої, і в Московській державі, і в Польщі, називали "руськими". Не ділили. і тільки набагато пізніше почалися мовні перші відмінності", – висловився Путін.

Також Путін вважає, що співпраця Росії та України невигідна ряду країн, бо створює їм глобального конкурента. 

Путін вважає, що "ніхто цього не хоче, тому будуть робити все, щоб Україну і Росію розтягувати".

Будь-яке об'єднання Росії та України, їх можливостей і конкурентних переваг - це створення конкурента, глобального конкурента в Європі та у світі. Ніхто цього не хоче, тому будуть робити все, щоб нас розтягувати", - вважає він.

За його словами, "ті, хто очолював Україну або добрався до влади в Україні, переслідували особисті інтереси".

А в чому вони полягають? Навіть не більше заробити грошей за рахунок пограбування українського народу, а зберегти, що награбоване до сих пір. Ось в чому головне завдання. Бабки-то де, вибачте за моветон? Грошики де? В закордонних банках", - сказав він.

Путін також закликає "не забувати про спільну історію двох країн".

Якщо так склалося, і у людей, у значної частини населення на Україні виникло почуття власної самосвідомості національного і так далі, треба ставитися до цього з повагою", - заявив він.

За його словами, на певному етапі історії серед "українців, які жили на кордоні з католицьким світом, почала складатися спільність людей, які стали незалежними від Росії"

Як до цього ставитися? З повагою. Але не забувати про нашу спільність", - додав він.

Крім того, Путін вважає, що нібито батьки-засновники українського націоналізму XIX століття виступали за нібито добрі стосунки з Росією.

Батьки-засновники українського націоналізму ніколи не говорили, що потрібно обов'язково посваритися з Росією", - сказав він.

Як повідомляли раніше, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін нібито дуже поважає українців, однак не бачить від них взаємності.

Читайте також:«Мир тільки після перемоги»: Сенцов розкритикував план Зеленського щодо Донбасу