Рівень неофіційної зайнятості впав до найнижчого за 10 років рівня — Мінекономіки
У Мінекономіки вважають, що на детінізацію трудових відносин вплинули перевірки Держпраці та Державної податкової служби
news-image
В уряді підрахували, що рівень неофіційної зайнятості в Україні, тобто кількість людей, які працевлаштовані неформально, скоротився до найнижчого за останні 10 років рівня та склав 21%, пише «Є!», з посиланням на hromadske.ua.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Наприкінці минулого року рівень тіньової зайнятості впав до 21% — найнижча позначка за останні десятиліття. А з початку 2020 року з майже 200 тисячами працівників було укладено трудові договори, — повідомляють у Мінекономіки, посилаючись на дані Державної служби зайнятості.

У Мінекономіки вважають, що на детінізацію трудових відносин вплинули перевірки Держпраці та Державної податкової служби. Тоді роботодавці подали заяви на працевлаштування близько 64 тисяч працівників.

Попри те, що сьогодні тіньова зайнятість все ще залишається значним викликом, результати вже є. Кількість громадян у віці 15-70 років, зайнятих у неформальному секторі економіки, за 9 місяців 2019 року скоротилася (порівняно з відповідним періодом 2018 року, на 125 тис. осіб) та становила 3,5 млн осіб, — додають в Мінекономіки.
Читайте також: У Мінекономіці розповіли про продукти харчування, експорт яких наростили європейські країни