Суспільство
21 лютого 2020
«Бунтів в Нових Санжарах можна було уникнути: повною засекреченістю або цілковитою відкритістю», - Савінцев
Після спалаху епідемії коронавірусу перед урядом постало завдання не тільки евакуювати півсотні людей з Китаю, а й підготувати громадян України інформаційно.
news-image

Один літак ледь не спричинив народне повстання в Україні. Доки одні молились Богу, щоб евакуйованих людей не поселили в їхньому місті на карантин, інші палили шини і блокували дороги. І нікому не довелось на хвилину задуматись чому так сталось, чому виникла паніка і чи взагалі настільки страшні ці туристи з Уханю. Розібратись в цьому всьому спробував політичний блогер Сергій Савінцев

Бунти в Україні виникли через брак інформації, бо з місцевими мешканцями, де виникли протести, взагалі ніхто не проводив якісної і правильної комунікації", - констатує Савінцев.

Політичний блогер стверджує, що у Держави і у влади було як мінімум двадцять днів на підготовку і якісну комунікацію з власним суспільством. Натомість, за два дні до прибуття літака з Китаю, на брифінгу міністерка охорони здоров'я в розпливчастій формі ще більше все утаємничила.

Людям почали пояснювати, що на борту літака немає інфікованих людей 20 лютого зранку, тобто тоді, коли літак вже приземлився в Борисполі, -обурюється Савінцев.

З цієї ситуації було два виходи. Які? Дивіться відео. 

Читайте також:Дуже пригнічені: стало відомо про стан прибулих з Уханю українців