Події
24 лютого 2020
У Карпатах - хуртовина, снігу намело півтора метра
Уночі в Карпатах вітер сягав 34 м/с, в Івано-Франківську - 26м/с. Метеорологи називають ці явища надзвичайними.
news-image

У високогір'ї Карпат йде сніг, через хуртовину видимість обмежена до 30 м.

Як розповів кореспонденту Укрінформу начальник Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимир Фригович, середня висота снігового покрову в горах сягає 1 м 54 см.

Цей показник утворився з наростанням. Тобто сніг був, трохи розтанув, а тоді кілька днів знову сніжило», - пояснив він.

За його словами, вночі в Карпатах вітер сягав 34 м/с, в Івано-Франківську - 26м/с. Метеорологи називають ці явища надзвичайними.

Фригович додав, що циклон, який спричинив нинішню погоду, відійде, але через кілька днів варто очікувати його другу хвилю. 

В Карпатах знову сніжитиме, в низинних районах буде дощ і сильний вітер», - зазначив Фригович.

Рятувальники наголошують на посиленні заходів власної безпеки через негоду в Україні та закликають громадян без зайвої необхідності не виходити на вулицю. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, через ураган в Україні в селі Стрижавка Вінницького району зірвано покрівлю з житлового будинку, а в Жмеринському - з новобудови. На місці працюють рятувальники. Також у селі Теляж Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов дерево впало на проїжджу частину та перешкоджає руху транспорту.

Рятувальники наголошують на посиленні заходів власної безпеки у цей період і закликають громадян без зайвої необхідності не виходити на вулицю. Необхідно також слідкувати за пересуванням власних дітей і пояснити їм, що не можна знаходитись біля дерев, стовпів, білбордів та малих архітектурних форм (металевих МАФів) у разі сильних поривів вітру", - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що в Україні через негоду знеструмлені понад 250 населених пунктів – ДСНС.

Читайте також:У Київській області знайшли мертвим екс-главу правління «Інтера»