В Україні не можна занадто різко підвищувати розмір мінімальної зарплати
“Не можна підвищувати”: у “Слузі народу” зробили несподівану заяву щодо зарплат українців
news-image

Про це заявила голова комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, член фракції “Слуга народу” Галина Третьякова, пише «Є!»  з посиланням на vgolos.com.           

За її словами, це змусить роботодавців вдаватися до економії – аж до звільнень співробітників.

Вона додала, що зростання зарплат відбуватиметься іншим шляхом: через дефіцит фахівців, який утворився через міграцію українців за кордон.

В Україні міграція і люди їдуть. А збільшення кількості робочих місць при низькій пропозиції робочої сили призводить до збільшення заробітної плати. Це закон попиту і пропозиції на ринку праці”, – пояснила Третьякова.

На її думку, зараз сприятливий період, коли уряд повинен допомагати роботодавцям створювати робочі місця.

На питання про те, чи планується для цього підвищення мінімальної заробітної плати і чи є при владі якісь інші інструменти реально, а не на словах дати можливість українським сім'ям жити, а не виживати, Галина Третьякова заявила: 

Справа в тому, що зараз я скажу дуже непопулярну річ. насправді сьогодні на ринку праці роботодавець знаходиться в гіршій позиції, ніж працюючі у нього люди. Однак щоб усвідомити це, нам потрібні психологи з трудових відносин, які навчили б наших людей продавати робочу силу дорожче, ніж вона є. Ринок праці став гнучким і для того, щоб людина продавала свої навички, вона повинна навчитися їх правильно упаковувати".

Читайте також:Зеленський не може ставити нам жодних завдань, – Холодницький