Політика
26 лютого 2020
Зеленський: повернення Криму - безспірна частина нашої національної ідеї
Зеленський пообіцяв зробити все, щоб над Кримом замайорів український прапор.
news-image

Президент Володимир Зеленський заявив, що повернення Криму - безспірна частина української національної ідеї. Про це він заявив на брифінгу.

Зеленський пообіцяв, що українська влада зробить все для того, щоб над Кримом замайорів український прапор. 

Повернення Криму - безспірна частина української національної ідеї", - наголосив глава держави.

Зеленський також заявив, що Крим не буде "розмінною монетою" з РФ в питанні завершення конфлікту на Донбасі. 

Зеленський зазначив, що Крим не знімається з порядку денного.

"Сьогодні ми робимо все, все можливе, щоб припинити війну на Донбасі і не втрачати щодня найкращих наших українців, на це спрямовані всі наші зусилля. Але це не означає, що Крим знімається з порядку денного, зможе стати ціною миру на Донбасі", - сказав Зеленський на форумі "Age of Crimea 2020" в Києві.

    Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ про продовження санкцій проти Російської Федерації за окупацію Криму. Трамп пояснив, що дії Росії продовжують становити надзвичайну загрозу нацбезпеці та зовнішній політиці США. Крім того, посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс у річницю початку російської окупації Криму виступила на підтримку територіальної цілісності України. Сіммонс закликала Російську Федерацію негайно піти з Криму.

Додамо, що на конференції з безпеки у Мюнхені президент Зеленський заявив, що метою Києва є проведення місцевих виборів на всій території України, включно з Донбасом та Кримом. Також він додав, що вибори на окупованих територіях неможливо провести без політичних умов.  

Читайте також:Зеленський запровадив День спротиву окупації Криму